21 september 2018

Over ons

Het ontstaan.

‘Lang’, ‘lang’ geleden ergens tussen de White Cliffs and London, in het heuvelachtige Berkshire, in Bray-on-Thames om precies te zijn, woont een softwareontwikkelaar genaamd Toby D. Atkinson. Toby is een Engelsman, thans woonachtig in Texas, die voor het gemak ook nog eens vloeiend Frans spreekt. Wellicht dat dit de reden is dat we met software werken die ook in het Frans verkrijgbaar is, maar dat zullen we nooit zeker weten. 

Wat we wel zeker weten is dat het heuvelachtige gebied de reden is voor de ‘M’ in onze naam. MSG staat namelijk voor ‘Mountain Software Growers’, met dank aan Toby. De Mount Software Growers vond haar onstaan op 13 augustus 1982.

 

Van Amsterdam naar Boston en van Brussel tot Moskou

De betekenis van de naam MSG verandert begin jaren ‘90 echter in de Methods and Services Group, wat het tot op de dag van vandaag betekent. Onder deze naam kent MSG een indrukwekkend bestaan. Van wereldspeler tot lokaal betrokken en van Amsterdam tot Boston en van Brussel tot Moskou zijn er maar weinig plaatsen niet aangedaan. In deze tijd had MSG dan ook meerdere vestigingen in verschillende landen en leverde ERP-pakketten voor productie, handel en logistiek. De voorlopers van ons huidige MSG ERP welteverstaan, waarin we uiteindelijk de keuze hebben gemaakt om ons te focussen op handel en logistiek. Voor velen is MSG ERP beter bekend als e-Hardware Trade, afgekort HWT. Deze naam is onstaan mede dankzij onze gewaardeerde ijzerwaren klanten uit het hoge noorden!

De tijd tikt ondertussen gewoon door en zo ook de techniek. Vanaf het begin van deze eeuw vond er een verschuiving plaats. Alles stond ‘ineens’ in het teken van internet en portals. In de zomer van 2000 voltrok zich dan ook een spektakel! Bij een grote demonstratie van MSG in Parijs werd er live in één ruimte een order van de ene naar de andere computer verstuurd. Online bestelt en offline, in het ERP, verwerkt. Dat kon nog wel eens wat worden…

Inmiddels, anno 2019 weten wij allemaal dat het iets is geworden. Wie koopt er nou niet online? Er kan veel veranderen in 35 jaar, en wij ontwikkelen daarin graag mee. MSG Nederland. Vanaf het begin betrokken, tijdens de rit gebleven en voor de toekomst gereed. MSG, de motor achter je bedrijfsvoering.

MSG Global - bw - gecomprimeerd

Wat we maken.

MSG, automatische orderverwerking

Logistieke bedrijfssoftware en connecties.

Om de juiste artikelen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid tegen minimale kosten geleverd te krijgen. Dit doen we op basis van service orientated architectures en enterprise application integrations.

Wat? Wie? ‘Dure woorden’ die niets anders betekenen dan het maken van de connectie met je klanten, integratie van je systemen, structuur in je data en inzicht in je bedrijf. Je bedrijf wordt digitaal en je bedrijfsvoering beter.

 

Ondersteunen je in het hele traject.

Aan de basis stonden van oudsher de MSG ERP en de MSG WMS, deze systemen slaan alle informatie op en zorgen voor overzicht en rust. Orders worden hier geregistreerd en verwerkt. 

De orders komen binnen via MSG App, MSG Scan of de MSG Portal. De MSG Portal is het communicatie platform tussen je ERP, het voorraadsysteem (WMS) en je klanten. De portal verwerkt binnenkomende orders/verbruik en verstuurt dit naar je voorraad systeem, MSG WMS. Op de Portal kan je dus je webshop laten draaien, maar ook de registratie van uren of het verbruik van goederen per klus vastleggen. 

Door deze krachtige functies zien we dan ook dat er een verschuiving plaatsvindt. De MSG Portal is ‘nu al’ de spin in het web en dat zal de komende jaren alleen maar toe nemen. Het is het verbindingsplatform voor bedrijven die samen online zaken willen doen. De meeste bekende variant hiervan is de webshop. Hierbij heeft de MSG Portal het grote voordeel dat het makkelijk is te integreren met je huidige software landschap.

MSG Integratie

Of voor een specifieke oplossing. Geen probleem.

Wij integreren net zo makkelijk onze oplossingen aan die van jou als andersom. Hierbij realiseren we niet alleen de verbinding tussen systemen en software maar maken we je offline handelingen online zichtbaar. De plekken waar jouw klanten zijn en waar je data staat, liggen namelijk ver uit elkaar. Wij integreren de keten en maken de connecties met apps, scanners en portals.

Hoe we dat doen? Met modulaire software. Dat is maatsoftware met een standaardtwist. Zodat we connectie kunnen maken, maar ook op je behoeftes kunnen inspelen. Standaard processen blijven standaard en unieke processen blijven uniek, want hier passen wij de software op aan. Dit zijn ten slotte de processen waar jij de waarde toevoegt! Laat software voor je werken, niet andersom.

Wie het maken.

Mensen zoals jij en ik.

Vaders, moeders, voetballiefhebbers, bergbeklimmers, lego fanaten, levensgenieters, motorrijders, gamers, wijnproevers, kookliefhebbers, Biesbosch kenners, denkend, bezig of overwegend. Zolang het maar met passie is. Zo zijn wij ook: Softwareontwikkelaars, app developers, infrastructuur specialisten, directieleden, administratieve medewerkers, productspecialisten en de motor achter jouw bedrijfsvoering.

Want jouw bedrijfsvoering is onze prioriteit. Op ons kantoor monitoren we dagelijks hoeveel orders er geplaatst zijn en wie er deze maand aan de haal gaat met ‘de meeste orders van de maand trofee’! Met andere woorden, wij houden in de gaten of je software werkt en zorgen ervoor dat het blijft werken. Zijn er problemen dan staan we je bij. Telefonisch of via het MSG-ticketsysteem, dat maakt niet uit. Wij verhelpen je problemen en zorgen dat onze oplossingen werken, dag en nacht. Wij zijn er voor je, omdat we trots zijn op wat we maken. We zitten dan ook met je aan tafel om je IT-strategie te bespreken, maar turen ook uren in je database om net dat ene artikel even goed te zetten. Wat gedaan moet worden, moet worden gedaan.

Wij werken samen, niet alleen. Wij werken met je, niet voor je. Wij zijn MSG. Meedenkend, Sociaal & Gedreven.

Ons beter leren kennen? Dit is wie we zijn.

Het team.

Onze normen.

Hoe wij werken
Hoe wij werken

Onze filosofie.

Be in control and get connected.

Door de jaren heen is er bij MSG een filosofie ontstaan. Deze filosofie vormt de basis van wat we vandaag de dag nog steeds doen, inspelen op de behoeftes van klanten. Door de markt te analyseren en daarop in te spelen met softwareoplossingen die we zelf ontwikkelen. Softwareoplossingen met een duidelijk doel. Onze filosofie: ‘Be in control and get connected’.

Waar dat voor staat? ‘Be in control’ staat voor de controle die we hebben over de software. Wij zitten niet vast aan een softwareleverancier die bepaalt wat we mogen configureren. Wij bepalen zelf wat er in de ‘source code’ staat. Met andere woorden we hebben de vrijheid en kennis in huis om te maken wat je nodig hebt. Geen software developers uit India, maar eigen programmeurs zodat we elkaar goed begrijpen. Een misinterpretatie of een klein foutje in de software is nou eenmaal zo gemaakt, maar door goede communicatie zijn wij in staat om software tot in de details voor je aan te passen. Hiermee slaan we dan ook de brug naar ‘get connected’. Doordat we de software tot in de details kennen, zorgen we ervoor dat we precies weten wat we aan moeten passen om in verbinding te komen met je software, systemen en klanten. Wij maken de connectie.

Onze filosofie heeft ons de afgelopen 35 jaar niet alleen veel accurate markt en productkennis opgeleverd, maar ook continuïteit. Met de ervaring en expertise op zak, blijft MSG opzoek gaan naar softwareoplossingen die aansluiten bij jouw behoeftes, je bedrijfsvoering en je klanten.

Waar we voor staan.

Continuïteit, Kwaliteit, Mensen & Maatschappij.

Deze waardes vormen de basis van ons bestaan en bepalen de manier waarop wij werken. Om kwaliteit te leveren hebben mensen de ruimte nodig. Daarom steken wij meer dan 50% van onze tijd in ontwikkeling. Ontwikkeling die ervoor zorgt dat jij de bedrijfsvoering van morgen vandaag krijgt.

Zo ontwikkelen we nieuwe functionaliteiten niet voor één klant maar stellen we deze beschikbaar aan al onze klanten. En als we updates uitvoeren dan blijft de software altijd werken! Je bedrijfsvoering gaat mee met de tijd en jij hoeft je er geen zorgen om te maken. 

Het leveren van kwaliteit en het geven van ruimte zorgt ook voor loyaliteit en stabiliteit. Niet alleen bij onze eigen mensen, maar juist ook bij klanten. Je zou kunnen zeggen, wij maken relaties voor het leven. Een groot deel van ons klantenbestand, is namelijk al meer dan 20 jaar klant. Sommige van deze klanten staan zelfs al meer dan 20 jaar in contact met dezelfde medewerkers als toen! Langdurige klantrelaties zorgen ervoor dat je elkaar door en door leert kennen, hierdoor weten we wat we aan elkaar hebben en wat we voor elkaar betekenen. Hier zijn we dan ook het meest trots op.

Door de stabiele oplossingen en goede relaties hebben we ruimte om ons steentje bij te dragen. Zodoende voorzien we jaarlijks verschillende goede doelen, sportverenigingen en maatschappelijke belangen. Wij zijn er voor je. MSG voor iedereen.

De toekomst.

Le futur est arrivé.

De toekomst is gearriveerd. En vaker nog de toekomst van morgen is vandaag. We willen maar vooruit en vooruit, maar toch moeten we in het nu leven. Dat is wat wij doen, leven in het nu met het oog op morgen. De wereld lijkt geen rust te kennen, en alles moet maar groter, meer en gekker. Wij niet, wij maken software waar we trots op zijn en gaan samen vooruit. Wij staan je bij om je bedrijfsvoering op de rit te krijgen, te houden en te verbeteren. Wij waarborgen onze continuïteit, helpen klanten en elkaar. Dat is wat we doen. ‘Uit passie voor software, voor de bedrijfsvoering van morgen.’

Kunnen we je helpen?

Onze doelgroep.

Ben je opzoek naar een ICT-partner

Voor de connectie met klanten.
Integratie van je systemen.
Structuur in je data.
Inzicht in je bedrijf?

Dan ben je aan het juiste adres.

Doelgroepen in de B2B en B2C sector.

Groothandels/ Handelsondernemingen
Webshops/ e-commerce/ Retail
Logistiek en distributie
Bouw/ Aannemerij
Installatie
Onderhoudsbedrijven/ woningcorporaties

Wij ondersteunen MKB-bedrijven met logistieke bedrijfssoftware.
Benieuwd naar de oplossingen, klik hier.

With MSG Software we:

Manage data, Supply software and Generate transparency

With MSG Software you:

Manage people, Supply goods and Generate customer

 

*Onze core business is het ontwikkelen van logistieke bedrijfssoftware, echter zijn we ook uiterst gedreven in het realiseren van specifieke maatwerk oplossingen. Voor meer informatie, klik hier.

Het laatste Over ons nieuws

Scroll Up