5 september 2018

MSG APP

De app voor klantbinding en meer omzet

Haal jij je targets niet? Heeft je bedrijf nog geen eenvoudig bestelkanaal? Dan is de kans groot dat je als bedrijf omzet laat liggen. Klanten, zoals jij en ik, eisen tegenwoordig bestelgemak. Of dit nu voor particulier of zakelijk gebruik is, dat maakt niet uit. De mogelijkheid om altijd en overal te kunnen bestellen is een gewoonte geworden. Met de MSG app voorzie je in deze behoefte en bind je klanten aan je bedrijf.

Kan ik als bedrijf starten met de app? Ja, dat kan.

Zie je de meerwaarde in van een app? Wil je ermee gaan werken? Dan is de eerste stap en keuze die je voor het gebruik van een app moet maken: Hoe vul ik de app met data? Ieder bedrijf heeft zijn artikelinformatie namelijk ergens anders staan. Daarom hebben wij twee opties om de app te vullen. 

Optie 1, we vullen de app door een koppeling te maken met je ERP. Door deze koppeling automatiseren we tevens gelijk je orderproces omdat de orders van de app direct in de ERP binnen komen. Hiermee bespaar je een hoop personeelskosten voor de administratieve afhandeling. Heb je geen ERP? Geen probleem dan is er een tweede optie. Optie 2: Voer via het cms je artikelen handmatig of met een excel import in en tada de app is gevuld! 

We hebben dus twee manieren om de app te vullen, zodat ongeacht wat je situatie is je gebruik kunt maken van de MSG app. Het is dus alleen de vraag: waar heb jij je data staan?

Naast de data wil je ook graag dat het design klopt. Daarom is de app, via het CMS, eenvoudig te customizen naar je eigen wensen en huisstijl. Zo heb je in no-time een goed gevulde app met een mooi design!

Het verhaal achter de app

In 2011 is de ontwikkeling van de app gestart. Doel van de ontwikkeling: Automatiseren van je gehele orderverwerkingsproces. Met andere woorden, producten bestellen die rechtstreeks verwerkt worden in je ERP, wanneer je kiest voor integratie van de app met je ERP uiteraard. De app zorgt echter niet alleen voor automatisering van je orderproces maar maakt juist de connectie met je klant. Je bindt jouw klant aan je door een goed en eenvoudig bestel kanaal.

De app levert dus aan twee kanten voordeel op, digitalisering & procesverbetering voor je bedrijf en klantbinding & bestelgemak voor de klanten. Nieuwsgierig geworden? Vraag de brochure aan of neem contact op.

Handige functies van de app

MSG APP presenteer je complete assortiment

Presenteer je complete assortiment. 100, 1000 of 100.000 producten.

MSG APP Toon vestigings informatie en contact gegevens

Toon vestiging gegevens en contact informatie

MSG APP bied een gepersonaliseerde app aan

Richt de app in naar jouw smaak. Huisstijl, kleuren, logo.

MSG APP Handel salesprocessen af op locatie

Rond sales processen op locatie af. Adviseer, bekijk en bestel.

MSG APP Toon klant specifieke prijs- en betalings condities

Beheer klantspecifieke prijzen en kortingen.

MSG APP Laat klanten velig online betalen

Laat klanten veilig online betalen, meerdere betalingsmogelijkheden.

MSG APP Verwerk realtime nieuwe orders

Inzicht in Realtime voorraad informatie en verwerking in je ERP.

MSG APP Factureer eenvoudig bestellingen

Mogelijkheid tot eenvoudige productfacturatie.

Integratie met ERP - wij praten met

SAP

SAP

Microsoft Dynamics

Heb jij een ander pakket waarmee we mee moeten praten, geen probleem!
Neem contact op en we bekijken de mogelijkheden.

Voordelen voor je bedrijf

Door het creëren van bestelgemak via de app, kunnen klanten eenvoudig bestellingen plaatsen. Je zult merken dat ze dit dan ook sneller doen. De app is de connectie met je klant, die moet goed zijn.

Omdat klanten in de app zelf de bestellingen samenstellen, neemt de kans op verwerkingsfouten af. Een klant weet zelf precies welke producten hij nodig heeft. Zo dring je faalkosten en het aantal retourzendingen terug.

Als je de app koppelt aan je ERP systeem, wordt de doorlooptijd van je order verwerking enorm verkort. Dit betekent efficiëntere order verwerking en mogelijkheden tot snellere levertijden. Vandaag besteld is morgen in huis.

Een deel van je klanten die nog per mail of telefoon bestellen kunnen dat straks via de app doen. Hierdoor hoeven orders niet meer handmatig verwerkt te worden. Zo dalen je verwerkingskosten per order.

en de klant

Met de app biedt je je klanten een stuk bestelgemak en zorg je voor klantenbinding. Je klanten kunnen namelijk altijd en overal eenvoudig producten bij je bestellen. Je zult merken dat ze dit dan ook sneller doen.

De klant kan via de app zelf bepalen wanneer producten worden besteld en kan ook zien wanneer ze geleverd worden. Dit zorgt ervoor dat de klant altijd voorraad heeft. Dit verminderd het aantal spoedbestellingen.

De app biedt je klant overzicht in de artikelen die besteld zijn. Zodoende kan hij of zij zelf in zien welke producten er een volgende keer weer besteld moeten worden. Dit zorgt voor minder telefoontjes en mailtjes naar kantoor.

'Binnen één maand de eerste orders'

Week 1

We inventariseren samen jouw wensen.
De belangrijkste vragen zijn: Zijn er specifieke wensen en moet er een koppeling gemaakt worden?

Week 2

We zetten het beheerplatform klaar.
Via dit beheer platform kunnen onze ontwikkelaars jouw wensen verwerken en het design aanpassen.

Week 2

Je kunt je artikelen toevoegen.
Dit hoef je niet handmatig te doen, een excel import in het beheerplatform doet wonderen.

Week 3

We bieden jouw app aan bij Apple & Google
Onze standaard app is al goedgekeurd dus we krijgen snel toegang tot de App Store en Google Play Store.

Week 4

Je kunt jouw klanten informeren
Ondertussen genereren wij voor elke klant een gebruikersnaam en wachtwoord.

Week 4

Klanten kunnen jouw app downloaden.
Binnen één week hebben Google en Apple jouw app goedgekeurd. Laat de orders maar komen !

Bekijk hier de demo app

Download hier de demo app

Deze klanten gingen je voor

Raadsma
Zuiver

Nog vragen? Stel ze hier.

Scroll Up