25 maart 2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Software voor morgen, verantwoord ontwikkeld.

Het kan niemand ontgaan. Het pand van MSG aan de Lissenveld 67 in Raamsdonksveer is bijzonder qua vormgeving. Het pand dateert uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw, heeft een markante houtskeletbouw en een futuristische beplating. Meest in het oog springend: op het dak liggen 168 zonnepanelen. MSG ontwikkelt software, voornamelijk op zonne- energie. Voor de deur staat een oplaadvoorziening waar alle elektrisch rijdende gasten gratis gebruik van kunnen maken.

MSG heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Dat betekent niet alleen dat we proberen onze software zo CO2- neutraal mogelijk te ontwikkelen. MVO Nederland heeft ambities opgesteld die veel verder reiken dan dat. Als softwarehuis willen we vorm en inhoud geven aan de ambities, die relevant zijn voor de organisatie en voor onze klantenkring. Landelijk, maar ook lokaal.

Bestrijding armoede: in ons inkoopbeleid wil MSG in toenemende mate rekening houden met de bestrijding van armoede. Zo wordt er bij MSG fair-trade koffie geschonken.

Gezondheid: MSG wil bijdragen aan een goede gezondheid voor iedereen. Dat doen wij bijvoorbeeld door het sponsoren het Sophia Kinderziekenhuis en door het stimuleren van gezonde voeding. Maar ook door aandacht voor het welbevinden van klanten, leveranciers en personeel. We willen bouwen aan duurzame relaties, waarin sprake is van partnerschap en gelijkheid.

Deskundigheidsbevordering: MSG biedt personeel volop ruimte om te (kunnen) blijven leren. Ruimte voor professionalisering wordt stelselmatig meegenomen in onze begroting. In een wereld die sneller verandert dan ooit, is het vanzelfsprekend ook essentieel om bij te blijven!

Gendergelijkheid. In onze branche is het bijzonder moeilijk om de ambitie waar te maken; maar MSG staat voor gelijke kansen voor iedereen.

Duurzame energie en bestrijding van klimaatverandering. MSG heeft de ambitie om onze software (zo) CO2-neutraal (mogelijk) te ontwikkelen. Met 168 zonnepanelen op het dak draait MSG bijna CO2 neutraal. Zo willen we onze voetafdruk zo klein mogelijk maken.

Duurzame economische groei. Meer dan 50% van de personele inzet bij MSG wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. MSG streeft er naar dit percentage nog verder te verhogen. Al onze klanten profiteren daarvan. Door investering in de kwaliteit en relevantie van onze oplossingen, wordt continuïteit bewerkstelligd. Daardoor worden klanten nooit geconfronteerd met oplossingen in ‘bevroren’ versies, die niet meegroeien met de ontwikkeling door de tijd heen. Een klant van MSG is altijd bij.

Waardig werk voor iedereen. MSG staat voor een faciliterend en coachend leiderschap. We zijn trots op het team, waarin iedereen een onmisbare bijdrage levert aan de kwaliteit, continuïteit en relevantie.

Sponsoring. We vinden het belangrijk dat bedrijven en organisaties, binnen de mogelijkheden die er zijn, ook hun bijdrage leveren aan de ‘omgeving’ waarin ze werkzaam zijn. Al vele jaren sponsort MSG in dat kader een aantal lokale verenigingen.

Scroll Up