Grand Frère

Grand Frere

Naast de ontwikkeling van internet applicaties, biedt MSG ook al jaren de mogelijkheid tot hosting en dataverwerking op ons eigen serverpark bij XS4ALL in Amsterdam. Om nog beter een (bewaakte!) continuïteit te garanderen, hebben we de laatste maanden hard gewerkt aan een functionaliteit die hierin optimaal ondersteunt.

Deze monitor, ‘Grand-Frère’ genaamd, is volledig in eigen beheer ontwikkeld en biedt voortdurend actuele informatie met betrekking tot het gedrag van alle gehoste portals. Tijdens de kantooruren wordt de informatie op 2 locaties (helpdesk en internet ontwikkelafdeling) bij MSG constant in de gaten gehouden en wordt alle relevante informatie getoond. Eventuele calamiteiten worden onderverdeeld in categorieën en worden met een signaal gemeld. Daarnaast wordt er automatisch een email en een SMS bericht gestuurd naar onze support afdeling, om met name ook buiten kantooruren zicht te blijven houden op de operationele situatie en daar waar  nodig meteen te kunnen handelen.

De informatie die voortdurend wordt getoond heeft betrekking op een drietal deelgebieden, t.w. 1) de technische stand van zaken, 2) het gebruik en beheer van de servers door onze ontwikkelaars en 3) het ‘gedrag’ van de webshops/ portals van onze klanten. Concreet moet u denken aan zaken als versiebeheer, beheer van software aanpassingen en assistentie; gebruik van servers door een collega, monitoren van resources zoals machines, geheugen, processors, schijfruimte, netwerk en RTI (Request Time Index). Daarnaast wordt (per server) ook het gedrag van de individuele webshops goed in de gaten gehouden. Met een up-to-date stand van zaken aangaande de versie, het gedrag op de verschillende servers, de (page)views en (een historie van) de daadwerkelijke conversie, is er voldoende informatie met betrekking tot de stand van zaken op ieder moment van de dag.

Scroll Up